KWPN-paard brengt Jack Towell de winst in Tryon

KWPN-paard brengt Jack Towell de winst in Tryon
Terwijl het noorden van Amerika de schijnwerpers richt op de Royal West in Calgary en de wereldbeker manche in Washington, blijft het zuiden in de ban van de springtour in Tryon. In de 1.45m sprong Jack Towell naar de overwinning op de rug van de 10-jarige KWPN-ruin, New York (v. VDL Groep Verdi TN N.O.P.). Vroeger was het fokprodukt van het Olthof bekend onder de naam Bon Ami-O.  Het duo stopte de klok in 35,298 seconden, ruim twee seconden sneller als Sharn Wordley.

Parcoursbouwer Guilherme Jorge wist een pittige proef uit te tekenen. Van de 40 starters kwamen er slechts 9 terug in de barrage. Jack Towell en New York waren de eerste aan de start in de tweede fase en behielden hen leiderspositie.

Sharn Wordley en Casper (v. Contender) volgden op de tweede plaats na een foutloze rit in 37,627 seconden. Tracey Fenney en de 11-jarige MTM Reve du Paradis (v. Crown Z) sloten het podium af.

De Canadese Tiffany Foster en Brighton sprongen vorige week al in de kijker. Gisteravond bracht de 10-jarige KWPN-ruin haar op de vierde plaats. De Contendro II-zoon en Foster kruisten de finish in 38,826 seconden. De top vijf werd afgewerkt door Hilary Mc Nerney (Charlie). Enkel de zes eerste combinaties hielden het scorebord op dubbel nul.