Knappe zesde plaats voor Sanne Thijssen in CSI5* Grand Prix van Lummen

Knappe zesde plaats voor Sanne Thijssen in CSI5* Grand Prix van Lummen
Op de prachtige graspiste van de familie Postelmans werd zonet hét hoogtepunt van een druk internationaal weekend afgewerkt: de CSI5* Grand Prix. Met 48 startende combinaties beloofde het alvast een spannende wedstrijd te worden.

Uiteindelijk slaagde er vijf combinaties in om een foutloze eerste ronde af te leggen: Bernard Briand Olivier, Emilio Bicocchi, Steve Guerdat, Peder Fredricson en Manuel Fernandez Saro. Chevalier moest als eerste de ring in met Quadillac du Heup (v.Helios de la Cour II). Hij ging er meteen vol tegenaan, maar dit leverde jammer genoeg twee springfouten op. Uiteindelijk eindigde deze Franse combinatie op de vijfde plaats met een tijd van 49,99 seconden.

Ook de Italiaan Emilio Bicocchi wist meteen wat hem te doen stond. Hij kreeg met Sassicaia Ares (v. Ephebe for Ever) echter ook een springfout achter zijn naam. Hij eindigde uiteindelijk op de derde plaats met zijn 11-jarige ruin.

De winst ging naar Steve Guerdat. De Olympisch kampioen van Londen ging als een speer door het parcours met zijn nieuwe aanwinst Hannah (v. Dulf van den Bisschop). Geen enkele andere combinatie slaagde erin om de tijd van Guerdat te verbeteren. Zo leverde zijn 48,77 seconden hem de overwinning op. De tweede plaats ging naar de zilveren Olympische medaillewinnaar van dit jaar. Peder Fredericson wist met H&M Christian K (v. Namelus R) alle balken in de lepels te houden en finishte in 49,67 seconden.

De Spanjaard Manuel Fernandez vervolledigde de top vijf. Hij eindigde met de SBS ruin U Watch (v. President) op de vierde plaats. Hij kreeg één springfout aangerekend en finishte in 50,63 seconden.

Voor onze eigen Sanne Thijssen was er een knappe zesde plaats. Zij sprong een prachtige nulronde met Celine MZ (v. Crusador) onder het zadel, maar kreeg jammer genoeg één strafpunt voor tijd achter haar naam. Thijssen kwam zo 0,38 seconden te kort om de barrage te halen.

Klik hier voor de resultaten