Knappe tweede plaats voor Yves Houtackers in Grand Prix Vermezzo

Knappe tweede plaats voor Yves Houtackers in Grand Prix Vermezzo
In het Italiaanse Vermezzo stond vanavond nog de afsluitende Grand Prix op het programma. In deze CSI3* rubriek stonden de hindernissen tot 1,55m hoog gebouwd en kwamen er 50 combinaties aan de start. Deze proef werd in twee rondes verreden en enkel de top twee slaagde erin om na de tweede ronde de nul op het scorebord te houden.

Van die twee combinaties was het Paul Estermann die met Lord Pepsi de snelste tweede ronde aflegde. Hij liet alle balken ongemoeid en finishte in 42,42 seconden. Dit leverde hem een eerste plaats op. Onze landgenoot Yves Houtackers eindigde op de tweede plaats. Hij kon rekenen op Abrisco V om twee foutloze rondes af te leggen. Zijn tijd van 43,50 seconden was echter iets trager dan die van Estermann waardoor hij genoegen moest nemen met de tweede plaats. De Italiaan Luca Marziani sprong ook twee foutloze omlopen met Tokyo Du Soleil. Een tijdsfout in de eerste ronde resulteerde echter in een derde plaats.

Op de vierde plaats eindigde Nicolas Deseuzes. Hij kreeg met Quilane De Lezeaux een springfout in de eerste ronde. Maar door zijn zeer snelle tijd in de tweede ronde (40,94 seconden) slaagde hij er toch nog in de vierde plaats in de wacht te slepen. Voor Wilm Vermeir was er een vijfde plaats. Ook hij kreeg een springfout in de eerste ronde en finishte in de tweede ronde na 42,45 seconden. Dit was genoeg voor hem en IQ Van Het Steentje om de vijfde plaats in de wacht te slepen.

 

Klik hier voor de resultaten