Kevin Jochems op het podium in Vilamoura

Kevin Jochems op het podium in Vilamoura
Eerder vandaag haalde Lisa Nooren reeds het podium in Vilamoura. Dat kon Kevin Jochems niet onopgemerkt laten, dus deed hij zijn landgenote gewoon na in de 1.40m avondrubriek. Opnieuw waren er heel wat paard-ruiter combinaties aan de start. Van de 71 starters plaatsten zich 10 combinaties voor de barrage. Uiteindelijk wisten zeven duo's een dubbele foutloze omloop te presteren.

Darragh Kenny sprong naar de overwinning in het zadel van zijn Zangersheide-gefokte hengst, Charming Fellow Z (v. Clinton).  De combinatie klokte foutloos af in 36,99 seconden en was zo de enige die onder de 38 seconden bleef. Portugal's Duarte Seabra volgde op de tweede plaats.

Seabra had zijn SF-hengst, Vip de Clamens (v. Quaprice) opgezadeld voor de proef en stopte uiteindelijk de timer op 38,30 seconden. Slechts een fractie trager volgde Kevin Jochems op de derde stek met onder het zadel Quinoa des Riollets (Calvaro x For Grandchamp).

De top vijf kleurde verder Duits met Andreas Knippling (Ever Gold, v. Indoctro) en Maximilian Lill (Cava Girl M, v. Crown Z) op een respectievelijke vierde en vijfde plaats.

Klik hier voor de resultaten