Kevin Jochems glundert in hoofdrubriek IICH Groningen

Kevin Jochems glundert in hoofdrubriek IICH Groningen
Het thuispubliek regeerde in de 1.40m hoofdrubriek op het IICH Groningen. In deze 1.40m internationale rubriek kwalificeerden 22 combinaties zich voor de barrage,  11 beslisten niet aan de start te komen in het verkort parcours. Uiteindelijk hield Kevin Jochems de concurrentie achter zich met Kyamant van 't Spieveld (Diamant de Semilly).




QUICK RESULTS
1. Kevin Jochems - Kyamant Van 't Spieveld
2. Remco Been - Gouverneur
3. Jur Vrieling - Dallas VDL




Jochems en de negenjarige Belgische ruin klokten foutloos af in 35,41 seconden. Kyamant is een fokproduct van Andre Vercauteren. Tot 2017 werd de ruin nog uitgebracht door Steven Van Meersche nadien nam Sanne Thijssen de teugels over. Vorige zomer zat Jochems in het zadel. Remco Been volgde op de tweede plaats met Gouverneur onder het zadel. Been klokte foutloos af in 37,42 seconden en bleef zo nipt voor op Jur Vrieling in het zadel van Dallas VDL (Darco).

Ook de vierde plaats kleurde oranje dankzij Bart van der Maat die Oak Grove's Enkidu foutloos door de finish loodste in 38,25 seconden. DE Ierse springruiter, Conor Drain vervolledigde de top vijf met Fieldmaster.

Uitslag