Jur Vrieling wint Grote Prijs Rome met fenominaal springende Glasgow vh Merelsnest

Jur Vrieling wint Grote Prijs Rome met fenominaal springende Glasgow vh Merelsnest
Terwijl Tom Dumolin op zijn stalen ros naar de legendarische overwinning in de Giro trapte was het zojuist Jur Vrieling die op de graspiste van het CSIO Rome naar de overwinning sprong in de Grote Prijs over 1.60m. Samen met VDL Glasgow vh Merelsnest (v. Nabab de Reve) was hij de enige die zonder een fout te maken twee maal foutloos wist te blijven.

Met twaalf combinaties in de barrage werd het een flinke strijd in Rome. Echter waren vele topruiters te gretig in de jacht naar de overwinning waardoor er slechts één zonder kleerscheuren vanaf kwam. Dat was Nederlander Jur Vrieling en zijn geweldig springende BWP zoon van Nabab de Reve. In het zadel bij de 11-jarige hengst mocht hij als eén van de laatste combinaties starten en kwam foutloos over de finish in 50.32 seconden.

Landgenoot Gerco Schröder deed na hem nog een poging de tijd te verbeteren met Glock's Lausejunge 16 (v. Ludwigs As) maar zag ook een balk vallen en viel daarmee terug naar de zesde plaats in het klassement.

Alberto Zorzi was de snelste vierfouter van de dag. Hij had met Fair Light van T Heike de pittige tijd van 45.92 op de klok gezet. Maar moest dit wel bekopen met een balk. Het zelfde overkwam landgenoot Lorenzo De Luca en Ensor de Litrage LXII (v. Nabab de Reve). Zijn Nabab De Reve-zoon liet in 46.02 seconden eveneens een beentje hangen waardoor het niet de overwinning maar een derde plaat werd.

Voor Ierland belande Mark McAuley met zijn 13-jarige Miebello (v. Flyinge Quite Easy) net naast het podium. Spanjaard Alvares Aznar Eduardo en Rokfeller de Pleville Bois Margot (v. L'Arc de Triomphe) waren er ook dichtbij. Maar het duo zag net als zijn voorgangers een balk vallen en moest genoegen nemen met een vijfde plaats.

Kijk hier voor alle resulaten.