Jur Vrieling neemt winnende start in Falsterbo

Jur Vrieling neemt winnende start in Falsterbo
In Falsterbo is onder een stralende zon de internationale springwedstrijd van start gegaan. DE Falsterbo Horse Show werkt morgen naar een hoogtepunt met de FEI Nations Cup Divisie I. Vandaag zijn de vijfsterruiters gestart met een 1.45m parcours op tijd.

Daarin sprong de Nederlandse springruiter, Jur Vrieling naar de overwinning. Vrieling nam nipt het voortouw met de 9-jarige Holsteiner Merrie, Acascia (v. Diamant de Semilly). De combinatie klokte foutloos af in 62,62 seconden en bleef zo Bertram Allen met Christy Jnr voor.

Allen en de achtjarige BWP-zoon van Indoctro stopte de tijd in 62,73 seconden. Frankrijk's Emeric George en Rocker d'Ysieux (v. Crown Z) vervolledigde het podium.

De combinatie werd opgevolgd door Chloe Reid (Sally 643, v. Salito) op vier en Stephanie Holmen (Clarence, v. Clinton) op vijf.

Ook Karel Cox wist zich in de prijzen te rijden. In het zadel van de 12-jarige BWP-zoon van For Pleasure, Flinstone van 't Eigenlo, spring Cox foutloos rond in 66,23 seconden, goed voor de zevende plaats. Cox werd opgevolgd door Ruben Romp met de 10-jarige BWP merrie, Happy (v. Lux Z). Net binnen de top tien haalde Jur Vrieling nog een extra slag in huis met Quality Fz (v. Quintender).

Klik hier voor de resultaten