Johnny Pals wint 1.35m in Lummen

Johnny Pals wint 1.35m in Lummen
Nadat Gilles Dunon vanmiddag de eerste kwalificatie voor de Grote Prijs van zondag op naam schreef zijn het Dries Dekkers en D&J Havanna (v. Griseldi) die de tweede ronde veilig stelde voor ons thuisland.

In een spannende rubriek die gedomineerd werd door Belgische combinaties was bleef hij de Canadese Karina Aziz nipt voor om de overwinning in de rubriek  direct op tijd over 1.45. Samen met de 10-jarige BWP hengst klokte Dekkers 65.24 seconden en was daarmee enkele tienden van een seconden sneller als de Canadese en de 10-jarige schimmel Dutch Cinda Alda Z (v. Dutch Capitol).

Jan Claeys en de 15-jarige merrie Charmeur van het Kloosterhof sprongen naar een fraaie derde plaats met een foutloze rit in 65.94 seconden. Terwijl het Stephanie Andrie en Joris Vergauwen waren die de top 5 compleet maakten.

In het 1.35m was het Nederlander Johnny Pals die naar een overwinning sprong. Samen met de 9-jarige Captain Cooper (v. Cooper van de Heffinck) was hij in 42.43 seconden te snel voor de rest van het deelnemersveld.

Joris Vergauwen en Ebel D Arsouilles (v. Heartbreaker) zaten hem nog wel flink op de hielen maar kwamen met hun tijd van 41.68 seconden net te kort om de Nederlander van de overwinning te houden. Dimitri Taeijmans volgde met Irish Kiss (v. Chatman) op de derde plaats. In het zadel van de Chatman-dochter klokte de ruiter een foutloze omloop van 44.80 seconden.

Kijk hier voor alle resultaten.