Johnny Pals maakt goede start in Dublin

Vandaag is de Dublin Horse Show gisteren van start gegaan en meteen weet Johnny Pals al indruk te maken op Ierse bodem tijdens de 1.50m rubriek. In het zadel bij Vignet sprong Pals naar een fraaie zesde plaats.Winst was er voor de Ier Darragh Kenny. Ben Maher werd tweede en de in vorm verkerende Von Eckerman pakt de derde plaats.

Pals leek het rustig aan te doen met oog op de landenwedstrijd die vrijdag gereden wordt. Twee maal springt hij foutloos en vloeiend rond met de twaalf jarige KWPN nakomeling van Heartbreaker, hetgeen hem een zesde plaats en €1080,- oplevert.  Darragh Kenny zet op thuis bodem met de Diamant de Semilly (v. Picolo) de snelste tijd neer van 35.22 seconden. Hiermee troeft hij Ben Maher en Aristo Z met bijna één seconden af en verzekerde voor Ierland de winst. Henrick von Eckermann, die afgelopen weekend tweede werd tijdens de GCT Valkenswaard, stond ook weer op het podium. Dit maal stuurt hij de achtjarige For Sale 6 (v. For Pleasure) naar de derde plaats in een foutloze rit van 36.40. Kort in de achtervolging zit Pieter Devos die met Dylano net twee tienden te kort komt voor een podiumplaats.  Timothee Anciaume maakt met Padock du Plessis Hn de top vijf compleet.

Wout-Jan van der Schans plaatste zich ook voor de barrage en zette een tijd van 36.22 seconden neer. Qua tijd goed voor de derde plaats, maar door een balk moest hij genoegen nemen met de achtste plaats.

Kijk hier voor alle resultaten.