Jeroen Dubbeldam schittert op het podium in Amsterdam

Jeroen Dubbeldam schittert op het podium in Amsterdam
In een druk bezette 1.40m rubriek wist België's Celine Schoonbroodt de thuis-combinaties achter zich te houden. Samen met de 10-jarige SF-merrie, Venus de l'Eyre (Quick Star) greep de Belgische amazone nipt de overwinning.




QUICK RESULTS
1. Celine Schoonbroodt - de Azevedo - Venus de l'Eyre
2. Rodrigo Giesteira Almeida - Hassan van de Wittemoere
3. Jeroen Dubbeldam - Roelofsen Horse Trucks Gioia van het Neerenbosch




Samen met de Quick STar-dochter klokte Schoonbroodt foutloos af in 60,36 seconden. Net voor de jaarwissel haalde het duo nog het podium tijdens de Kerstjumping in Mechelen. Als voorlaatste ruiter aan de start kwam Rodrigo Giesteira Almeida gevaarlijk dichtbij de chrono van de Belgische combinatie. De Portugees volgde uiteindelijk op de tweede plaats met de 12-jarige BWP-ruin, Hassan van de Wittemoere (Contact vd Heffinck). Tot 2015 werd de ruin nog uitgebracht door Guillaume en Julie-Pascale Ruant.

Voormalig wereldkampioen, Jeroen Dubbeldam werd zo één plaats terug gedrongen naar de derde stek. Samen met de 13-jarige Belgische merrie, Roelofsen Horse Trucks Gioia van het Neerenbosch (Nagano) strandde Dubbeldam op de derde plaats. De merrie genoot haar opleiding onder het zadel van Stijn Timmerman.

Net buiten het podium verzekerden Sameh El Dahan met Electric Z (Erco van 't Roosakker) en Marcus Ehning met onder het zadel Up des Chaines (Ideal de la Loge) een internationale top vijf.

Ook Willem Greve (Faro, v. Calvaro) en Bart Bles (Comino, v. Cassini II) mochten zich opstellen voor de prijsuitreiking.

Uitslag