Jens Vandeberk snoept overwinningen van thuispubliek af in Asten

Jens Vandeberk snoept overwinningen van thuispubliek af in Asten
In het Nederlandse Asten blijven de Nederlanders het podium domineren. Toch wist België's Jens Vandenberk telkens de eindwinst weg te snoepen. In de 1.35m CSI2* rubriek haalde Vandenberk de overwinning op de rug van de Zangersheide-gefokte Amex Z (v. Andiamo Z). De Limburgse springruiter snelde naar de overwinning in 24,92 seconden.

Vandenberk bleef zo Henk van de Pol voor. Van de Pol zadelde de 9-jarige KWPN-hengst Don't Touch It M (v. Untouchable) op voor de job. Na een finish in 25,18 seconden strandde hij op de tweede plaats. De combinatie werd opgevolgd door Arnold Boerekamps met D'Avange K (v. Massimo).

Erika Lickhammer (Bonaire, v. Vigo d'Arsouilles) en Jarno van Erp (Bugatty Go, v. Concorde) volgden op de vierde en vijfde plaats.

Ook in de internationale 1*-rubriek bleek België's Jens Vandenberk de snelste. Ruim één seconde bleef hij voor op Niels Bulthuis. Dit met onder het zadel Catch China Z (v. Calvados Z). Op de rug van Frederik Mijten's viervoeter haalde Vandenberk de finish in 29,14 seconden. Bulthuis en Fortuna Flamingo (v. Harley VDL) stopten de klok in 30,40 seconden. Het podium werd afgewerkt door Tomas Couve Correa met Um Pti Du Gue (v. Kashmir van Schuttershof).

 

KLIK HIER VOOR DE UITSLAG