Jelmer Hoekstra neemt sterke start in Vilamoura

Jelmer Hoekstra neemt sterke start in Vilamoura
De Vilamoura Champions Tour in Portugal is alvast goed begonnen voor Nederlands springruiter, Jelmer Hoekstra. Bij de jonge paarden deed de 22-jarige ruiter goede zaken. Bij de zesjarigen won Hoekstra op de rug van For President (v. Numero Uno). Het duo besloot foutloos in 59.61 seconden. Samen met Fast Forward (v. Zidane), plaatste Hoekstra zich ook nog eens als vijfde in deze proef.

Portugal's Duarte Seabra en de Nitender-soon, Nintender Star eindigden er als tweede na een foutloze rit in 62.90 seconden. Nieuw-Zeeland's Lisa Cubitt en Oaks Cajun Jitterburg (Asb Conquistador) sloten het podium af. De vierde stek kleurde Duits danzij de Landadel-hengst Label d'Amour en Filbert Böckmann.

 




Bij de zevenjarigen pakte Ben Maher de zege. Hij reed de KWPN’er Explosion W(v. Chacco Blue) in de snelste tijd door het tweefasenparcours over 1,35 m. De Portugese Duarte Seabra werd ook in deze rubriek tweede, hier met Ahg Whiterock Cruise Down (v. Cruisings Micky Finn). Hoekstra sloot aan met zijn ruin van Viceroy T en pakte daarmee zijn derde prijs op één dag.

Luis Sabino Gonçalves en Twix V Overis Z (v. Toulon) volgde op de vierde plaats. Amerika's Carly Anthony finishte vijfde met haar BWP-merrie Jule van den Tinnenpot (v. Calvaro).