James Paterson-Robinson aan de top tijdens de CSI2* GP in Mijas

In Mijas werd gisteren de laatste wedstrijd van het tweede weekend van de Winter II Costa del sol tour afgesloten met de 1m45 CSI2* GP. Er kwamen in totaal 30 ruiters aan de start waarvan er slechts 7 van het hout wisten te blijven. Van deze 7 reden er maar drie een basisronde zonder tijdsfouten, deze gingen dan door naar een aparte barrage.

De winnaar van deze rubriek werd de Australiër James Paterson-Robinson met Corneel (v. Cristallo). Deze combinatie was de snelste van de drie ruiters in de barrage en wist met een tijd van 40,88 seconden de winst op zijn naam te schrijven.

William Funnell was de tweede en laatste foutloze in de barrage en kon met zijn paard Billy Congo (v. Vechta) door de meet rijden in een tijd van 43,33 seconden.
Peter Charles (GBR) en ABC Quantum Cruise (v. Obos Quality 004) lieten een balk uit de lepels vallen wat goed was voor een derde plaats.

Net buiten het podium viel Thibault Philippaerts die met een tijdsfout net naast de barrage greep. Met zijn Berlin nakomeling Extra wist Thibault in 84,59 seconden door de meet te rijden, zonder ook maar een balk te raken. Dit was goed voor een vierde plaats.
De top 5 werd afgewerkt door de Zweedse Mathilda Karlsson en Lancetti (v. Levisto). Ook zij hadden tijdsfouten, en strandden met een twee strafpunten en een tijd van 87,39 seconden op een vijfde plaats.