Jack Towell naar de winst in New York

Jack Towell naar de winst in New York
In New York, in Central Park regeren de Noord Amerikaanse springruiters deze week. In de 1.45 m openingsrubriek was snelheid de sleutel tot succes. Jack Towell snelde daarbij naar de overwinning in het zadel van Lucifer V (Lord Pezi x Grandeur). Het duo klokte daarbij af in 53,53 seconden.

Daniel Bluman volgde met een verschil van ruim twee seconden. In het zadel van de 10-jarige sBs'er Bacara d'Archonfosse (Asca Z x Kannan) stopte Bluman de tijd in 55,75 seconden. Samen met Frédéric Decroly's fokproduct ging Bluman Kirsten Vanderveen vooraf.

Vanderveen zadelde Bull Run's Faustino de Tili (Berlin x Darco) op voor het parcours. Op de rug van Olivier Philippaerts' voormalige rit haalde het duo één springfout in de recordtijd van 51,98 seconden resulterend in een totaal van 55,98 seconden.

Amanda Derbyshire (Luibanta BH, v. Luidam) volgde op de vierde plaats terwijl Lucy Deslauriers de top vijf afwerkte met de Belgische Hester (v. Wandor van de Mispelaere). Het duo won onlangs nog in Canada.

Klik hier voor de resultaten