Ivan Dalton naar winst in Grote Prijs Sentower Park, Frank Schuttert rijdt top tien binnen

Ivan Dalton naar winst in Grote Prijs Sentower Park, Frank Schuttert rijdt top tien binnen
Twaalf combinaties kwalificeerden zich voor de 1.45m internationale Grand Prix op het Sentower Park. Het werd een spannende strijd waarbij de in België wonende Ierse springruiter Ivan Dalton zijn leiderspositie niet meer uit handen gaf. Samen met de achtjarige Ajaccienne (Calvaro FC) snelde Dalton naar de overwinning in 36,01 seconden.

De volledige top vier strandde in minder dan één seconde van elkaar. De Duitse Olympische amazone volgde zo op de tweede plaats met de Carell-zoon, Calle 67. Na een foutloze barrage in 36,23 seconden bleef Meredith-Michaels Beerbaum nipt voor op Denis Lynch in het zadel van de 10-jarige Caruso (Chacco-Blue).

Net buiten de top drie haalde Pieter Clemens de vierde plaats. Samen met Jos Lansink en Ashford Farm’s Icarus (Querlybet Hero) kruiste Clemens de eindmeet foutloos in 36,70 seconden. Tim Prouvé kwam als laatste aan de start. Prouvé hield het hout in de lepels en sprong uiteindelijk naar een zevende plaats met de SF-hengst, Orson des Hayettes (Mozart des Hayettes). De 16-jarige hengst kennen we voornamelijk via Gudrun Patteet.

Frank Schuttert had helaas 4 strafpunten tegen in de barrage. Met Blind Date 31 (v. Sandro Boy) kwam hij in een tijd van 38.79 seconden door de finish en dat leverde de combinatie nog een negende plaats op.

Uitslag