Iris Zwienenberg zet topprestatie neer in Opglabbeek

Iris Zwienenberg was de uitblinker van de springjeugd op de internationale wedstrijd in België. Met haar pony Bora Bora eindigde Iris op slecht 0.11 seconde als tweede in de Grote Prijs achter de Britse topcombinatie Jodie Hall McAteer en Tixylix. In de landenwedstrijd waren Zwienenberg en Bora Bora ook tweemaal foutloos. Het beste Nederlandse resultaat in de landenwedstrijden was voor de Young Riders die tweede werden, de Children kwamen op plaats vier, de ponyruiters finishten als vijfde in de Nations Cup en de Junioren eindigden als zevende.





De tweede plaats van Iris Zwienenberg en Bora Bora in de Grote Prijs ontlokte bij bondscoach Edwin Hoogenraat complimenten. “Een hele prestatie om op slechts elfhonderdste van een seconde tweede te worden achter de beste pony van Europa. Ook in de landenwedstrijd reed Iris heel goed met twee foutloze ronden. De andere ruiters in het team hebben naar behoren gereden. Voor veel was dit hun eerste wedstrijd op dit niveau. Met acht strafpunten over twee manches werden we vijfde.”

De Young Riders-equipe die tweede werd in de landenwedstrijd bestond uit Kim Hoogenraat en Ceasar (1/0), Teddy van de Rijt met Landor Z (4/4), Jarno van Erp met Bon Giorno Go (4/8) en Jens van Grunsven met Cika (0/0).

Klik hier voor alle uitslagen