Irene van den Hof en Lily Engelsman pakken prijsjes tijdens Dutch Youngster Festival

Irene van den Hof en Lily Engelsman pakken prijsjes tijdens Dutch Youngster Festival
Een overvol aantal gemotiveerde jeugdruiters zorgde voor een aangepast programma vandaag in Wierden. De Children beten de spits af deze ochtend met een eigen 1.30m ochtendrubriek op tijd. De Franse Jules Orsolini haalde de winst in huis met zijn Selle Français-merrie, Roxwxane Des Etisses (v. Quick Star). De combinatie kruiste de eindmeet in 52,62 seconden, exact twee seconden sneller als Jodie Bruchmore Eames.

De Britse loodste de 10-jarige KWPN-merrie, Casti Aneira (v. Lupicor) foutloos door het parcours in 54,62 seconden. België's Jerome Schmidt haalde na zijn overwinning gisteren, een derde plaats op de rug van de sBs-merrie, Etoille.

De top vijf werd afgewerkt door Oliver Fletcher (Dahar, v. Quasimodo van de Molendreef) op vier en Sarah Schluchter (Dubrovnik, v. Quepard de Brekka) op vijf.

Voor Nederland sprongen Irene van den Hof (Estelle, v. Cardento) en Lily Engelsman (Whipped Cream, v. Cantos) alsnog in de prijzen na een foutloze omloop in respectievelijke 66,43 en 66,69 seconden.

KLIK HIER VOOR DE RESULTATEN