Internationale topruiters schrijven zich massaal in voor WK Jonge Spring Paarden

Internationale topruiters schrijven zich massaal in voor WK Jonge Spring Paarden
Veel internationale topruiters hebben zich aangemeld voor het WK Jonge Spring Paarden dat volgend weekend in Lanaken op het terrein van Zangersheide verreden zal gaan worden.

Voor Nederland zien we onder meer Willem Greve op de lijst, die hier zijn Carrera (v. Larino) meeneemt en zijn inmiddels zesjarige Garant (v. Warrant) met wie hij vorig jaar de titel op zijn naam schreef bij de vijfjarigen [FOTO]. Ook zal hij de zevenjarige Faro (v. Calvaro Z) meenemen. Michel Hendrix zal in actie komen voor Nederland met Don Diablo HX (v. Vittorio) en Entertainer (v. Warrant).

Ook zien we op de lijst Dominique Nijhof-Roelofsen met Quidaro (v. Guidam de Revel), Kevin Olsmeyer met de zevenjarige Ferdinand (v. Vicero T), Johnny Pals metĀ Chat Botte du Ruisseau ZĀ (v. Casall Ask) en Vignet (v. Heartbreaker), Steven Veldhuis met de zevenjarige Berlin nakomeling Fionapina Colada en Galdo en ook Jur Vrieling metĀ Corporal VDL (v. VDL Cardento) met wie hij in Treffen dit jaar nog tweede werd enĀ Dallas VdlĀ (v. Ard VDL Douglas). Voor Nederland zullen maar liefst 42 deelnemers aan de start komen.Ā 

Het thuisland stuurt onder meer Jeroen Appelen met de zesjarige Giovanni (v. Vingino), Zoe Conter die haar zevenjarige Cerruti van Ter Hulst Z (v. Cassini I) meeneemt, Pieter Devos neemt zijn zevenjarige Numero Uno nakomeling Flash mee. Thierry Goffinet neemt maar liefst zeven van zijn paarden mee waaronder Crush Second Life Z en Kannabis van de Bucxtale (v. Contact van de Heffinck), Jerome Guery zal onder meer zijnĀ Canora Z (v. Clintissimo Z)Ā en de zesjarigeĀ Crooner d'Hyrencourt Z (v. Crown Z) meebrengen, ook Gudrun Patteet zal in actie komen metĀ Orson Des Hayettes (v. Mozart des Hayettes) en haarĀ Sea Coast Kira van het BokkenhofĀ  (v. Emerald N.O.P.). Maar liefst 84 Belgische deelnemers zullen aan de start verschijnen waaronder ook nog Nicola Philippaerts metĀ Chilli WilliĀ (v. Casall Ask) en de zevenjarigeĀ Krapuul F (v. Diamant de Semilly) en Gregory Wathelet zal nog deelnemen met onder andereĀ Echo de VirtonĀ (v. Vagabond de la Pomme) en zijnĀ Full House Ter Linden Z (v. H&M Forever).

Voor Braziliƫ zien we nog Cassio Rivetti op de lijst staan en Rodrigo Pessoa die beiden met hun young horses aan de start zullen komen. Voor Spanje zien we nog Julio Arias en ook Frankrijk is fanatiek geweest met de inschrijvingen. Zo komen onder meer Aymeric de Ponnat en Anthony Delage aan de start voor de Franse delegatie en zien we ook James Billington, Joe Clee, Jessica Mendoza en Nicole Pavitt op de lijst voor Engeland.

Verdere namen die opvallen zijn Marc Bettinger en Felix Hassmann, Harm Lahde en Maurice Tebbel voor Duitsland en Rodrigo Almeida voor Portugal en zal ook Michael Hughes niet ontbreken voor de Verenigde Staten.

Het WK Jonge Paarden wordt verreden van 21 tot en met 24 september in het Belgische Zangersheide, te Lanaken.

Voor de volledige deelnemerslijst klik je hier.