Indoor Drachten maakt zich op voor opnieuw twee weken topsport

Indoor Drachten maakt zich op voor opnieuw twee weken topsport

Het internationaal hippisch evenement Indoor Drachten vindt in 2018 plaats van 11 tot en met 21 januari en duurt daarmee net als in 2017 twee weken. De focus op de springsport is de organisatie goed bevallen.


Het evenement staat stevig op de internationale hippische kalender en is een geoliede machine. Het bestuur bestaat nu al een aantal jaar uit Gerrit Jan van de Pol, Fred Lodewijk en Fré Nienhuis. Projectmanager Emmy Poppelaars neemt wederom een deel van de organisatie op zich en V2 Facility uit het Brabantse Helvoirt is verantwoordelijk voor alle facilitaire en sport gerelateerde zaken. Het team staat als een huis.

Indoor Drachten gaat op dezelfde voet verder. In de tweede week zal er naast de 3 sterren wedstrijden een 1 sterren wedstrijd gehouden worden waarmee de jonge paarden rubrieken komen te vervallen. Twee weken genieten van internationale springsport. In het eerste weekend op één- en tweesterren niveau, in het tweede weekend op één- en driesterrenniveau. Elk jaar vinden topruiters uit binnen- en buitenland hun weg naar het Fries Congrescentrum in Drachten.

Indoor Drachten biedt ook weer plek voor het Noord Nederlands Springkampioenschap in de eerste week en de GMB kampioenschappen voor jonge springpaarden en de veiling Sale of the Rising Stars van Teus van den Brink in de tweede week.

In de tweede week worden er op vrijdagavond en zondagmiddag shows met Friese paarden gegeven. De zwarte parels van Fryslan worden op verschillende manieren aan het publiek getoond. Aan de lange lijnen en voor de koets in verschillende aanspanningen.

Fokkerijavond en kindermiddag

Naast deze onderdelen is er in samenwerking met de DBFS (Dutch Breeding Foundation of Show jumpers) een fokkerijavond op vrijdagavond 19 januari, waarin vooraanstaande mensen uit de paardenwereld hun mening geven over diverse interessante stellingen. Alle bezoekers van Indoor Drachten zijn van harte welkom om het forum bij te wonen.

Zaterdag 20 januari staat naast de Sale of the Rising Stars ook in het teken van de kindermiddag, die mede mogelijk gemaakt wordt door de Rabobank. Tijdens deze middag is de toegang voor kinderen t/m 12 jaar gratis en is er een goed gevuld programma. Zo kunnen alle kinderen die aanwezig zijn deelnemen aan de nieuwe hype, stokpaard rijden, is er een clown en wordt er geschminkt, kun je kleuren en knutselen en zal er een meet & greet zijn met een bekende topruiter.