Ierland doet het opnieuw tijdens Nations Cup Ocala

Ierland doet het opnieuw tijdens Nations Cup Ocala
Op vier jaar tijd heeft het Ierse team maar liefst driemaal de overwinning gegrepen tijdens de CSIO4* Nations Cup in Ocala (Thermal), USA. Ook deze week bleek het Ierse team onklopbaar. Shane Sweetnam, Kevin Babington, Richie Moloney en Cian O'Connor haalden een totaal van 12 strafpunten, goed voor de overwinning.

Na de eerste ronde was het reeds duidelijk dat Ierland alles op alles had gezet voor de overwinning. Zowel Shane Sweetnam met de 11-jarige Chaqui Z (Chacco-Blue), als Olympisch ruiter, Cian O'Connor met Seringat (Chef Rouge) noteerden een foutloze eerste omloop. Kevin Babington sprong met de 12-jarige Stakkato Gold-merrie, Shorapur tweemaal één balk uit de lepels.

Uiteindelijk verzamelde het Ierse team een totaal van 12 punten, goed voor de winst. Het thuis-team, USA, volgde op de tweede plaats. in de eerste ronde verzamelden Ward McLain (Rotchild, Artos), Lillie Keenan (Super Sox, Salito), Lauren Hough (Cornet, Cornet Obolensky) en Elizabeth Madden (Breitling LS, Quintero) in totaal acht punten.

Ward McLain en Elizabeth Madden zorgden voor de foutloze omlopen in deze eerste ronde. Na de tweede fase strandde team USA met 16 punten op de tweede plaats.

Het Canadese team volgde op de derde plaats. Daarin wist enkel Tiffany foster met de 15-jarige KWPN-ruin, Victor (Elmshorn) een dubbele nulronde te presteren. Mexico volgde op de vierde plaats.

KLIK HIER VOOR DE RESULTATEN