Horse of the Year show sluit voorlopig de deuren voor cycloon

Horse of the Year show sluit voorlopig de deuren voor cycloon
Morgen zou in Nieuw-Zeeland de Horse of the Year show van start gaan, het grootste paardensportevenement in het land. Maar nu orkaan Pam op het land afkomt, heeft de show haar deuren letterlijk gebarricadeert. De show duurt normaal een hele week, maar inmiddels zijn de eerste rubrieken uit voorzorg afgelast. Er werden rond de 8000 mensen en 2600 paarden verwacht, waarvan er al 3000 mensen en 1100 paarden gearriveerd zijn. In een nieuwsbericht geven ze aan: "We letten voortdurend op de weerberichten en zullen alles in het werk stellen om de veiligheid van mens en dier te garanderen".

De meeste deelnamers worden verwacht op zondag 22 maart, waar de Bostock International Olympic Cup zal worden verreden, met een prijzenpot van 200.000,-  dollar.

Er worden winden verwacht met een snelheid van 160km per uur. Afgelopen vrijdag richte de storm al enorme schade aan in Vanuatu. Door de storm zijn er meer dan 10.000 mensen dakloos en zijn er naar verwachting tot nog toe 8 mensen omgekomen. Hulpverleners die inmiddels zijn aangekomen op de eilanden geven aan dat de toestand catastrofaal is.

 

Foto: Cycloon Pam - Wintersportweerman.