Hilfiger Van de Olmenhoeve naar winst in hoofdrubriek in Lexington

Hilfiger Van de Olmenhoeve naar winst in hoofdrubriek in Lexington
Tijdens de wereldbeker wedstrijd in Lexington wist de amazone uiy Groot-Brittannië Emily Moffitt naar de overwinning te rijden met de 10-jarige BWP'er Hilfiger van de Olmenhoeve (Dulf van den Bisschop x Querlybet Hero) in de 1.55m rubriek deze nacht. Hilfiger werd in België als jong paard succesvol uitgebracht in de cyclus voor jonge paarden door Astrid Rooms, later nam Gilles Thomas de teugels over.

Na eens spannende barrage wist deze combinatie de concurrentie meer den een seconde voor te blijven in een tijd van 35.70 seconden. De tweede plaats was voor de amazone uit de USA Laura Kraut. Zij verscheen in de ring met de 10-jarige Confu (Contact me x Cambridge). Elisabeth Madden zorgde voor een volledig vrouwelijk podium. Met de KW¨PN'er Darry Lou finishte zij foutloos in 37.26 seconden, goed voor de derde plaats.

Sayre Happy met onder het zadel de 9-jarige Cardento dochter Dolinn deden het iets rustiger aan in 42.51 seconden, goed voor de vierde plaats. Christine Mc Crea eveneens uit de USA vervolledigde de top vijf met de Holsteiner merrie Nektarina B.

Klik hier voor de uitslagen.