Henrik von Eckermann ziet Chacanno vertrekken naar Patrick Stühlmeyer

Henrik von Eckermann ziet Chacanno vertrekken naar Patrick Stühlmeyer



De Zweedse ruiter Henrik von Eckermann ziet zijn GP-paard Chacanno vertrekken naar een nieuwe ruiter. De elfjarige Chacco-Blue nakomeling zal voortaan onder het zadel te zien zijn van Patrick Stühlmeyer. Zo heeft eigenaar Paul Schockemöhle beslist.

Aan World of Showjumping vertelt von Eckermann: "Ik ben Paul dankbaar voor al het vertrouwen dat hij in mij heeft gehad. Chacanno heeft met name het afgelopen jaar veel voor mij betekend. We gaan hem echt missen op stal, want hij is een echte persoonlijkheid. Ik wens Patrick heel veel succes met hem".

Met von Eckermann in het zadel won het tweetal begin deze maand de Wereldbeker wedstrijd in Sharjah en was er afgelopen week ook winst in de 1m50 rubriek van Abu Dhabi. In januari won het tweetal ook al in het 1m45 in Dubai en ook de Grote Prijs in Abu Dhabi. In mei vorig jaar wonnen ze niet alleen de GCT wedstrijd in Madrid, maar was er een week eerder ook al winst in La Baule. In 2016 wisten zij ook in Rotterdam de winst op hun naam te schrijven.