Hendrik-Jan Schuttert imponeert in Grote Prijs HOYS

Hendrik-Jan Schuttert imponeert in Grote Prijs HOYS
Het leek een trend dit weekend, de Belgische deelnemers domineerden verschillende internationale Grand Prix wedstrijden, zo ook in Birmingham. In de 1.60m Grote Prijs haalde Hendrik-Jan Schuttert na een geslaagde concours ook de barrage.

Samen met de KWPN-ruin, Expensive (Unaniem) tikte Schuttert in het verkort parcours twee palen tegen de grond, dit resulteerde in een uiteindelijke achtste plaats.

In de 1.60m Grote Prijs in Bitmingham kwalificeerden negen combinaties zich voor de barrage. Vier duo's werkten het verkort parcours foutloos af. Karel Cox noteerde de snelste chrono in het zadel van de negenjarige Amadeus-zoon, Evert.

Samen met de KWPN-ruin klokte Cox foutloos af in 38,23 seconden, ruim één seconde sneller als Nigel Coupe die zijn Golvers Hill (Ricardo Z) foutloos doorheen de barrage loodste in 40,43 seconden.

De Ierse springruiter, Trevor Breen vervolledigde het podium met Golden Hawk. Op de rug van de BWP-zoon van Vigo d'Arsouilles kruiste Breen de finish in 41,57 seconden en bleef zo voor op Michael Whitaker met Valmy de la Lande. Voor eigen publiek vervolledigde Matthew Sampson de top vijf met Ebolensky (Clinton).

Uitslag