Heins in uitstekende vorm in Sentower Park

Heins in uitstekende vorm in Sentower Park
In Opglabbeek is de Easter Tour nog steeds in volle gang. Jens Vandenberk slaagde er alvast in om een proef op zijn naam te schrijven. Hij reed in de 'Prijs Emmers Horse Shop', een 1m35 rubriek in twee fases naar de eerste plaats met Elano-G in een tijd van 39,32 seconden. De tweede plaats ging naar Perry Geryl en Can Remember. Deze 10-jarige ruin liet alle balken in de lepels en finishte in 40,83 seconden. Rose Moss en Weston (v. Rash R) vervolledigden de top drie. Zij sprongen een foutloze ronde in 42,89 seconden.

Dominque Joassin en Cado De Greenbay (v. Cassini II) eindigden op de vierde plaats. Evie Buller en Stanley 151 (v. Silvio I) vervolledigden de top vijf.

In de 1m35 rubriek die tevens de afsluiter van de avond was, ging de overwinning naar Stefanie Heins. Met Silverado onder het zadel, sprong ze een foutloze tweede fase in 39,07 seconden. Scott Brash, voormalig nummer één van de wereld, is dit weekend ook actief in Sentower Park. Hij reed de 8-jarige Cademuir (v. Sebasyian Lii) in 39,27 seconden naar de eindmeet en liet hierbij alle balken in de lepels. Rose Moss en Caliva (v. Calido) namen de derde plaats voor hun rekening.

De vierde en vijfde plaats gingen respectievelijk naar Berenger Oudin (Tio De L'Huyne) en Martina Bernini (Cassiopea).

Eerder vandaag kon ook Dennis Van Den Brink een rubriek op zijn naam schrijven. In de 'Prijs Habufa-Xoon', een internationale 1m30 rubriek, reed hij met Durano V (v. Canturano) in 69,13 seconden naar de eindmeet. Hiermee bleef hij een andere landgenote, Maureen Bonder voor. Ook zij sprong een foutloze omloop met Elmo (v. Van Gogh) en finsihte in 71,84 seconden. Georgia Founta en Illusion (v. Oklund) vervolledigden de top drie.

De top vijf werd aangevuld door Leonora Smee (Waltons Top Flight) en Joel Kurmann (Delux Van T&L). Zij eindigden respectievelijk op vier en vijf.

Naast haar overwinning kon Stefanie Heins ook de vierde plaats in de wacht slepen in de prijs 'Lansink Sporthorses'. Ze reed Dyantha V (v. Lupicor) naar de eindmeet in 70,23 seconden. Ook in deze proef deed Maureen Donder het erg goed. Zij eindigde met CSF MR Kroon (v. Kroongraaf) op de zesde plaats. Ook in de 1m20 rubriek kon Bonder zich klasseren met Frieso (v. Warrant). Ze bleef met haar tijd van 35,31 seconden nipt Rob Ehrens voor die met Faizemieka (v. Zirocco Blue VDL) op de tiende plaats eindigde.