Harrie Smolders zit Ben Maher op de hielen in het LGCT Klassement na Valkenswaard

Harrie Smolders zit Ben Maher op de hielen in het LGCT Klassement na Valkenswaard
In Valkenswaard reden de Global Champions Tour ruiters afgelopen weekend opnieuw voor kostbare punten. Ook na deze veertiende manche weet Ben Maher zijn leiderspositie vast te houden, zo blijft hij de Nederlander Harrie Smolders nog steeds voor. Smolders heeft een achterstand van 46 punten op Maher die met 270 punten aan de top prijkt.

Na een uiterst succesvolle manche in Valkenswaard voor Alberto Zorzi ondergaat hij een stijging van de vijfde naar de derde plaats. Daniel Deusser behoudt zijn vierde positie.

Nicola Philippaerts stond na Londen op de achtste plaats maar wist in Valkenswaard opnieuw te stijgen in de ranking. Hij staat momenteel op de vijfde plaats met 219 punten.

Marc Houtzager is de tweede beste Nederlander, na deelnames aan de manches in Shanghai, Madrid, Hamburg, Parijs, Chantilly en Londen staat de Nederlander momenteel op de vijfentwintigste plaats.

 

Ook in teamverband weet Nicola Philippaerts het goed te doen, de London Knights, waar hij samen met zijn broer Olivier deel van uitmaakt, weten ook na Valkenswaard de leiderspositie in handen te houden. Ondanks het mindere weekend na hun magische overwinning op eigen terrein in Londen blijft het team zo'n achttien punten voor op Valkenswaard United.

De Rome Gladiators komen na hun winst op Nederlands terrein tevoorschijn op de derde plaats. En de Shanghai Swans en Maimi Celtics vervolledigen de top vijf verder.

Klik hier voor de individuele ranking.
Klik hier voor de team ranking.