Harrie Smolders grijpt "eenvoudige" zege in Valkenswaard

Harrie Smolders grijpt "eenvoudige" zege in Valkenswaard
Harrie Smolders  begon de dag bij Tops International Arena met een mooie over winning in de Medium Tour. In de rubriek over 1.40m kwamen elf van de 41 combinaties terug in de barrage om te strijden om de eindzege. Smolders was daar de beste met Monaco (v. Cassini II). De Britse Emily Moffitt werd tweede voor James Paterson-Robinson die derde werd.

De ruiter van Euro Horse Stables stopte de klok op 40.41 seconden met zijn Cassini II-zoon. Daarmee was hij flink wat sneller als Moffitt die bijna twee seconden later over de finish kwam. De Britse amazone kwam op de rug van Zagahorn (v. Matterhorn) in 42.09 seconden over de eindstreep. De top drie werd volledig gemaakt door James Paterson-Robinson en de Cristallo 7-zoon Corneel. De combinatie realiseerde een foutloos barrage in een tijd van 42.75 seconden en claimde daarmee de derde plaats.

Op de vierde plaats eindigde de Nederlandse ruiter Gert Jan Bruggink. Samen met Primeval Extase (v.Valentino) reed hij zijn barrage in 43.37 seconden. Hij bleef daarmee de Belgische amazone Rachel Steffen voor Zij kwam met de hengst Uncanto di Villagana (v. Canturo) als vijfde over de eindmeet met een foutloos rit in een tijd van 44.20 seconden.

Klik hier voor alle resultaten.