Harrie Smolders en Zinius op twee in CSI5* Doha

Harrie Smolders en Zinius op twee in CSI5* Doha
Harrie Smolders en Zinius (Nabab de Reve) hebben net een stevige prestatie neergezet in Doha. Het duo pakte er de tweede plaats na twee foutloze omlopen en een tijd van 24,65 seconden.

De topplaatsen lagen erg dicht bij elkaar. Marlon Modolo Zanotelli en Extra van Essene (Diamant de Semilly x Gotthardsen) wonnen deze proef met een tijd van 24,35 seconden, slechts 0,3 seconden sneller dan Harrie Smolders en Zinius. Smolders en de dertienjarige KWPN-gefokte Zinius bleven op hun beurt weer nipt voor op de 24,83 seconden van de Zweed Henrik von Eckermann en Cantinero (Cento). De Franse springlegende Kevin Staut reed met Vendome d'Anchat HDC (Diamant de Semilly) ook rond in minder dan 25 seconden, maar moest zich tevreden stellen met de vierde plaats. Sergio Alvarez Moya en BWP'er Iron Man (Chatman) werden vijfde. Maikel Van der Vleuten en VDL Groep Quatro (Quaprice Bois Margot) volgden snel op de zesde plaats.

Kevin Jochems en Captain Cooper (Namelus R) vielen net buiten de prijzen met hun foutloze 33,08 seconden. Voor hun was er een zeventiende plaats. Leopold van Asten en VDL Groep Miss Untouchable (Chacco Blue) kregen een strafpuntje voor tijd en werden negentiende.

Straks gaan diverse Nederlanders aan de slag in de eerste wedstrijd van de Global Champions League. Dit zijn Leopold van Asten (met VDL Groep Beauty), Kevin Jochems (met Alcazar Sitte), Maikel Van der Vleuten (met VDL Groep Verdi TN) en Harrie Smolders (met Don VHP Z).

Klik hier voor het volledige resultaat.