Harrie Smolders derde na zeer pittige Grand Prix in Parijs

Harrie Smolders derde na zeer pittige Grand Prix in Parijs
In de Longines Global Champions Tour Parijs stond vanavond de Grand Prix Paris op het programma. Deze vijfsterren wedstrijd op 1.60m niveau bleek een pittige opgave voor de deelnemers. Uiteindelijk wisten slechts drie combinaties zich te kwalificeren voor de barrage.

Als eerste kwam Harrie Smolders terug in de ring met zijn Don VHP Z (v. Diamant de Semilly) die hij gisteren nog speciaal terugtrok uit de barrage om hem te sparen voor vandaag. Dit lijkt met een fantastische dubbele foutloze ronde goed te hebben uitgepakt. Het tweetal zet hier een scherpe tijd neer door een zeer korte bocht naar de dubbel toe te rijden en klokte uiteindelijk af op 42.13 seconden.

Vervolgens is daar de Fransman Julien Epaillard met zijn Usual Suspect D'auge (v, Jarnac) die hier goed naar de ronde van Smolders heeft gekeken. Zo weet hij bijna twee seconden van de tijd van Smolders te schaven door kort naar binnen te draaien bij de dubbel en snelt zo in 40.67 seconden door de finish. Hiermee pakt hij de overwinning van het veld want de Belgische ruiter Olivier Philippaerts en zijn H&M Legend of Love (v. Landzauber) halen dezelfde manoeuvre uit als Epaillard. Echter komen ze toch net te kort voor de winst en gaan met een tijd van 41.98 seconden de finish door. Hierdoor eindigen ze op een sterke tweede plaats en verwijzen ze Harrie Smolders naar de derde plaats.

Patrice Delaveau en zijn Aquila HDC (v. Orvidius) eindigde net buiten het podium. Het tweetal kreeg in de eerste ronde te maken met 4 strafpunten die hen een plaats in de barrage koste. Met een tijd van 79.07 seconden eindigen ze op een vierde plaats. Simon Delestre en zijn Hermes Ryan (v. Hugo Gesmeray) noteerden de vijfde plaats achter hun naam met 4 strafpunten.

Leopold van Asten en zijn mooie schimmel VDL Groep Beauty (v. For Pleasure) eindigden op een achtste plaats met 4 strafpunten. Net buiten de top tien vinden we Maikel van der Vleuten ook nog op een 13e plaats met zijn VDL Groep Verdi TN (v. Quidam de Revel).

Klik hier voor alle resultaten