Harrie Smolders bijna zeker van wereldbeker finale plaats

Harrie Smolders bijna zeker van wereldbeker finale plaats
Nadat de Zweedse Stephanie Holmen iedereen met verbazing sloeg in Zürich is de nieuwe ranking van de Longines Wereldbeker opgemaakt voor de West-Europese liga. Er staan nog twee kwalificatie wedstrijden op de agenda voor de finale later dit jaar in Parijs.

Volgende week vallen er punten te verzamelen in Bordeaux en eind februari is er nog een tussenstop in het Zweedse Göteborg.

De beste 18 ruiters kwalificeren zich voor de finale in Parijs. Voorlopig zien we zo enkel Harrie Smolders terug in de Franse hoofdstad. Smolders is momenteel 11de op de lijst. Maikel Van der Vleuten houdt nog alle kansen open met een 19de plaats.

Kevin Staut blijft aan de leiding van het klassement. De Franse springruiter verstevigde zijn positie met 15 punten in Zurich en leidt zo met een totaal van 77 punten. Ook de Zweedse springruiter Henrik Von Eckermann haalde punten in Zwitserland. De Zweed volgt op de tweede plaats met 64 punten. Edwina Tops Alexander heeft een sterk seizoen achter de rug, tot dusver. De laatste drie manches kwam ze niet aan de start, toch houdt de Australische vast aan haar derde plaats.

De voorlopige top vijf wordt vervolledigd door Christian Ahlmann en Daniel Deusser, beide Duitsers halen 48 punten.

Klik hier voor de ranking