Harold Boisset en Constant Van Paesschen nemen eerste overwinningen in Oliva

Harold Boisset en Constant Van Paesschen nemen eerste overwinningen in Oliva
In Oliva is het weer tijd voor de jonge paarden om hun kunne te tonen. De dag starte met de zevenjarige paarden waar de snelste Athena Kervec (v. Norton d'Eole) was. Deze merrie werd bereden door de Fransman Harold Boisset en ging door de finish in 36.93 seconden. Deze twee zijn nog maar sinds vorige week samen te zien op het internationale niveau.

De tweede plaats was voor Kenneth Graham met Beir Bua (v. lancelot) in een tijd van 37.50 seconden. Harold Boisset kwam terug op de derde plaats dit maar met de BWP-merrie Katinka vh Valenberghof (v. VDL Corland) en stopte de tijd in 37.50 seconden.

Een ruime seconde trager kwam Simone Blum over de eindmeet in 39.12 seconden met Calee (v. Camarque). De top vijf werd aangevuld door Maelle Martin met Atout des Trambles (v. Nectar des Forets) in een tijd van 39.15 seconden.

Klik hier voor alle resultaten. 

Bij de zesjarige paarden was het de Belg Constant van Paesschen die met winst ging lopen. Hij kwam in de ring met Bali des Cedres Verts (v. Diamant de Semilly) en stopte de tijd van de barrage in 38.57 seconden met twee seconden voorsprong. Vorige week wist deze combinatie ook al te overtuigen in Oliva toen ze de 1.25m proef wonnen bij de zesjarige paarden. De twee zijn nog maar sinds kort een combinatie, ze kwam de eerste keer uit op internationaal niveau in januari ook in Oliva.

De top drie werd aangevuld door de twee Ierse ruiters Kenneth Graham en Ivan Dalton. Graham bereed Newmarket Trooper (v. Newmarket Jewel) en ging door de finish in 40.90 seconden, enkele honderdste trager kwam Dalton te staan in 41.83 seconden met Bergam Villa Rose (v. Kannan).

De Brit Reece Oliver nam de vierde plaats voor zijn rekening met Lingala (v. Billy Congo) die de chrono stopte in 43.72 seconden. De top vijf werd aangevuld door Ulrich Kirchhoff met Aiace l'Eroe (v. Toulon) in 44.69 seconden.

Klik hier voor alle resultaten