Guillaume Batillat en Olivier Perreau naar de winst in Valence

Guillaume Batillat en Olivier Perreau naar de winst in Valence
Op het internationaal programma dit weekend stond ook een CSI wedstrijd in Valence.

De laatste proef van de dag was er vandaag één over een hoogte van 1.50 voor de CSI3* ruiters. De snelste combinatie in deze rubriek rechtstreeks op tijd was de Fransman Guillaume Batillat met zijn 11-jarige Nabab de Reve ruin Gravity of Greenhill. Hij zette een tijd neer van 68.24 seconden.

Zijn landgenoot Vincent Feuillerac volgde hem in 68.79 seconden. Hij had de 10-jarige Tip Top de l'Orle onder het zadel. Ierland sloot het podium af dankzij Shane Breen en Csf Vendi Cruz. Met de 9-jarige merrie kruiste hij de eindmeet in 69.71 seconden.

Voor de Franse ruiters Yannick Gaillot (Contano) en Simon Delestre (Filou Carlo Zimequest) was er ook nog een plaats in de top vijf.

Eerder op de dag stond er nog een 1.45 rubriek op de planning voor de CSI2* ruiters. Opnieuw ging een thuisruiter met de overwinning aan de haal. Olivier Perreau sprong zijn Dolce Deceuninck, een 8-jarige merrie van Toulon, naar de overwinning met een tijd van 39.83 seconden in de barrage.

De rest van de top vijf kleurde ook volledig Frans. Op twee zagen we Jean Charles Grandmontagne en Univers de Maugre. In het zadel van deze 9-jarige ruin van Calvaro reed de Fransman naar een tijd van 40.40 seconden. De derde plaats was weggelegd voor Catherine Offner en Freestyle Lady dankzij een foutloze barrage in 40.69 seconden.

Jean Xhemal (Reine de Maucourt) bezette de vierde plaats. Clement Frerejacques (Tellement Bel Z) belandde als snelste vierpunter in de barrage op de vijfde plaats.