Guerdat is Nederlanders te snel af in rankingproef Ommen

Guerdat is Nederlanders te snel af in rankingproef Ommen
In Ommen werd zonet het hoogtepunt van de avond afgewerkt: een 1m50 rubriek met barrage. In deze rubriek konden ruiters felbegeerde punten voor de Longines ranking sprokkelen. Van de 63 ruiters slaagden er 15 in om de nul op het scorebord te houden. Een barrage met 15 combinaties moest dus over de winnaar beslissen.

Die winnaar werd ex-Olympisch kampioen Steve Guerdat. Met zijn Selle Français merrie Ulysse Des Forets (v. Col Canto) onder het zadel, sprong hij een foutloze barrage in 38,78 seconden. Hiermee was hij de Nederlanders te snel af, die wel de rest van het podium bekleedden. Willem Greve eindigde met Carambole N.O.P. (v. San Patrignano Cassino) op de tweede plaats met een tijd van 39,02 seconden. Bart Bies nam met de 15-jarige hengst Lord Sandro Ddh (v. Lordanos) de derde plaats voor zijn rekening.

De top vier werd vervolledigd door de Oostenrijkse Julia Kayser en Lennard De Boer. Kayser reed Sterrehof's Cayetano Z (v. Caretano Z) in 39,62 seconden naar de eindmeet, De Boer deed het met VDL Edgar M (v. Arezzo Vdl) in 39,70 seconden.

In de 1m35 rubriek die eerder vanmiddag gereden werd, waren er twee winnaars. Gezien het aantal deelnemers werd de proef in twee klassementen verdeeld.

De overwinning ging naar de Amerikaanse Clementine Goetal en haar ruin Caballito (v. Contendro I). Deze combinatie was het snelste in het eerste deel en finishte in 57,36 seconden. In dit deel van het klassement ging de tweede plaats naar de Nederlandse ruiter Daan van Geel. Met de KWPN hengst Escobar (v. Air Jordan Z) onder het zadel, sprong hij een foutloze omloop in 58,39 seconden. Sjaak Sleiderink en Enjoy 102 (v. Dubai) namen de derde plaats voor hun rekening.

Tijdens het tweede deel was het de Nederlandse Stefanie Heins die naar de overwinning reed. Ze kon hiervoor rekenen op Dyantha, een 9-jarige Lupicor dochter. Deze Nederlandse combinatie legde een foutloze ronde af in 57,74 seconden. Hier ging de tweede plaats naar de Duitse topruiter Marcus Ehning. Met Amelia (v. Clarimo) onder het zadel, sprong hij een foutloze ronde in 59,27 seconden. Remco Been nam met Diamond for Pleasure (v. Vaillant) de derde plaats voor zijn rekening.

Klik hier voor de resultaten