Gudrun Patteet zorgt voor Belgische overwinning in Lövsta Future Challenge

Gudrun Patteet zorgt voor Belgische overwinning in Lövsta Future Challenge
In Göteborg werd zonet de Lövsta Future Challenge finale gesprongen. Deze rubriek was voorbehouden voor 7-jarige paarden en werd over een hoogte van 1m40 gesprongen. Van de 16 startende combinaties konden er vijf de nul behouden in de eerste ronde. Een barrage met vijf combinaties moest dus bepalen wie de winnaar werd.

De Belgische Gudrun Patteet was de eerste amazone die een nulronde wist te springen. Zij moest dus met Sea Coast Monalisa van't Paradijs (v. Bamako de Muze) als eerste van start in de barrage. Gisteren behaalde ze met deze BWP merrie al een tweede plaats in de rubriek voor 7-jarige paarden maar vandaag wilde ze het duidelijk nog beter doen. Gudrun sprong een snelle, foutloze ronde in 28,81 seconden. Ze kon op dat moment dus enkel afwachten wat de vier combinaties na haar nog zouden doen.

Na Gudrun was het aan Martin Fuchs. Hij reed Ghost de Reville, een SBS ruin van President, in 29,78 seconden naar de eindmeet en noteerde ook een nulronde achter zijn naam. Deze prestatie zou uiteindelijk goed zijn voor de tweede plaats. Ook Ahlmann deed het foutloos met Mandato vd Neerheide (v. Emerald van't Ruytershof) maar hij ging niet voluit. Hij klokte af in 30,44 seconden. Hij zou uiteindelijk derde eindigen.

De enige die Patteet haar overwinning op dat moment nog kon afnemen, was de Zweedse Stephanie Holmèn. De Zweedse wilde  het publiek duidelijk een Zweedse overwinning kunnen en ging dan ook voluit voor de overwinning. Helaas voor haar resulteerde dit in een springfout op de voorlaatste hindernis waardoor zij en Cash du Talus (v. Kannan) vrede moest nemen met de vierde plaats.

Josefine Hallengren (Torrada) nam de vijfde plaats voor haar rekening.

Klik hier voor de resultaten