Grote Prijs Dubai voor Miriam Schneider

Grote Prijs Dubai voor Miriam Schneider





In Dubai werd er zojuist een spannende tweede ronde in de 1m60 Emirates Airline Dubai Grote Prijs verreden. Met twaalf deelnemers die zich mochten opstellen voor deze tweede ronde, noteerden meerdere ruiters strafpunten, weigeringen en zelfs een valpartij van Khalid Hilal Al Khatri die wel ongedeerd leek te zijn. Ook zijn paard Awal BDF leek niets te mankeren.

Ondanks de bewogen ronde waren er ook deelnemers die hier voor mooie prestaties wisten te zorgen. Zo was de laatste deelneemster van de tweede ronde degene die er met de overwinning vandoor ging. De Duitse amazone Miriam Schneider noteerde met de elfjarige Cartagena (v. Cellestial) een foutloze ronde in een tijd van 46.10 seconden. Hiermee bleef ze voor op haar landgenoot Jörg Naeve die aanvankelijk de overwinning op zijn naam leek te schrijven. Naeve kon rekenen op Be Aperle VA 9v. Clarimo) met wie hij in 48.27 seconden rond wist te komen. De Fransoos Frederic David eindigde op de derde plaats met zijn Equador van 't Roosakker, een BWP nakomeling van Nabab de Reve, die hier in 48.69 seconden ook foutloos rondkwam.

De Noorse amazone Cecilie Hatteland noteerde met de KWPN-er Alex (v. Oklund) een vierde plaats waarbij ze in de eerste omloop 4 strafpunten opliep, maar in de tweede ronde foutloos bleef in 41.96 seconden. De voor Oekraïne uitkomende Rene Tebbel deed dit net andersom, hij bleef met Cosun (. Up to Date) foutloos in de eerste ronde, maar zag in de tweede ronde een balk in het zand vallen. Daardoor eindigde hij met 43.81 seconden op de vijfde plaats.

 

Klik hier voor alle resultaten