Gouden winst voor Hendrik Denutte in ochtenrubriek Oliva

Gouden winst voor Hendrik Denutte in ochtenrubriek Oliva
Hendrik Denutte  stond al vaker op het podium de afgelopen weken tijdens de MET in Oliva. En vanmorgen mocht de ruiter weer op de hoogte trede  klimmen in de CSI2* Gold Tour rubriek. In een veld met 67 combinaties bleef de ruiter uit Holebeke de twee Franse combinaties Valentine Beloussoff en Harold Boisset voor.

De top drie zat flink dicht bij elkaar. Maar het was Denutte die in het zadel bij zijn KWPNer Doxanne B (v. Zacharov) de snelste tijd op de klok wist te zetten. Met de schimmel merrie sprong hij in 56.69 seconden naar de overwinning en was daarme exact één tienden snelle als Beloussouff en haar Holsteiner ruin Clearlake (v. Clearway).

Landgenoot Boisset volgt op de derde plaats met zijn Selle Fraincais merie Quaprica dÁveyron (v. Diamant de Semilly). Het duo zet in de 1.35m rubriek direct op tijd een een foutloze rit neer van 57.37 seconden.

In deze internationale rubriek werd de top vijf compleet gemaakt door Zwisterland en Groot-Britannie. Yannick Jorland sprong voor Zwitserland met  Shere Khan de Bornat  (v. Burggraaff) in 58.24 naar de vierde plaats. Terwijl de Britse amazone Louise Simpson met  Jaffar de Bourguignon (v. Lord Z) vijfde werd.

Voor Nederland kwam Gert Jan Bruggink met succes in actie. In het zadel bij de Hannoveraanse ruin Primeval Extace zet de ruiter uit De Lutte een fraaie foutloze rit neer in 66.84 seconden. Het duo werd daarmee 18e.

Kijk hier voor alle resultaten.