Goede eerste dag Jumping de Achterhoek voor Nederlanders

Gisteren ging het twee weken durende evenement Jumping de Achterhoek in Lichtenvoorde van start met de jeugdrubrieken. Tijdens de internationale rubrieken zetten de Nederlandse combinaties op dag 1 meteen goede resultaten neer met winst voor Vincent Geerink, Josja van Straaten en fraaie ere plaatsen voor onder andere Veronique Morsink en Beau Graatsma .

De 1.30m Small Tour door junioren om de CSI Salland Prijs werd donderdag gewonnen door de Twentse amazone Josta van Straaten. Ze reed de zevenjarige Ditola S (Cardento x Candidat x Corland), een schimmelmerrie die bij haar thuis in Den Ham gefokt is uit een geweldige merriestam.  In dit tweefasen speciaal parcours reed het Belgisch talent Maartje Verberckmoes zich naar een tweede en vierde prijs.

De hoogste rubriek voor junioren op 1.35m niveau kwam donderdagavond tijdens Jumping de Achterhoek op naam van de Belgische Lynn d’Have met Espri van de Hermitage (v. Diamant de Semilly). Knap tweede werd het Britse talent Jodie Hall Mcateer op Dazzle II (v. Kannan). Beste Nederlandse in deze Outdoor Gelderland Prijs was de Twentse Veronique Morsink die zich na een val eerder vandaag in de ring zeer goed herpakte. Ze werd derde met Dakina II (v. Indoctro), voor Lars Kuster met Guevara S (v. Coman).

De hoogste rubriek van de dag was de 1.40m PSC Lichtenvoorde Prijs voor de U25 ruiters (onder de 25 jaar). Gastheer Eric Morssinkhof mocht Dries Dekkers uit België na een uitgekiende barrage feliciteren met zijn zege op D&J Havanna (v. Griseldi). Knap tweede werd Beau Graatsma, voor Zoï Snels.

Kijk hier voor alle resultaten.