Glunderend start voor Arne van Heel en Massimo De Boeck tijdens "Future Champions" in Hagen.

Glunderend start voor Arne van Heel en Massimo De Boeck tijdens "Future Champions" in Hagen.
Vandaag ging de "Future Champions" in Hagen van start. "Future Champions" is een internationale competitie voor de jeugd en jonge paarden. Vandaag verschenen de 5 en 6 jarigen paarden in de ring.

Beide reeksen werden door het hoge aantal inschrijvingen in 2 delen gesplitst. De 5-jarige paarden werden beoordeeld op hun kwaliteiten, dit boven de sprong alsook tussen de hindernissen. De 6-jarige paarden verreden een parcours Barema A rechtstreeks op tijd.

Bij de 5 jarigen ( deel 1) wist Nederlander Arne Van Heel met Carmondo PS (Cartoon x Remondo) de eerste plaats op zijn naam te schrijven. Van de 52 combinaties wist deze combinatie met een totaal van 8.40 punten de andere combinaties achter zich te laten. De tweede plaats was voor de Duitse ruiter Heinrich Holtgers met de Hannoveraan Gangster 90 (Grey Top x Silvio) met een totaalscore van 8.20 punten. De top drie werd vervolledigd door Lea Steinbrüe met Lordina E ( Lord Lohengrin x Lando) met 8.10 punten.

Bij de zes jarigen ( deel 2 ) mocht Massimo De Boeck met Charmeur 447 (Cashas x Coreggio) net zoals Arne van Heel de overwinningsbeker in ontvangst nemen. Hij wist in een tijd van 58.81seconden de andere combinaties achter zich te laten. Massimo wist zich ook nog met Cafe de Paris (Casall x Calido) te klasseren, dit op een vijfde plaats.