Gert-Jan Bruggink springt naar winst in Spanje

Gert-Jan Bruggink springt naar winst in Spanje
Gisteren zat Gert-Jan Bruggink al in de prijzen bij verschillende rubrieken. Maar vandaag mocht hij dan echt plaats nemen op de hoogste trede van het podium. In de 1.40m Gold Tour sprong de ruiter uit Twente naar de overwinning met Chanyon (v. Chacco Blue).

In het zadel bij de ruin nam Bruggink al als zesde starter de leiding in de rubriek waar 53 combinaties aan de start verschenen. Het duo klokte een niet te kloppen tijd van 54.63 seconden en mocht toen de pogingen van de concurrentie afwachten. Oostenrijker Matthias Atzmüller kwam met zijn Barny5 (v. Baluga) nog enigszins in de buurt. Samen met de Westfaalse ruin sprong Atzmüller naar de tijd van 44.06 seconden en werd tweede.

Op de derde plaats zien we weer een bekend gezicht met Stephex Stables amazone Emilie Conter. Beide zusjes Conter presteren  zeer constant op de MET dit jaar. Er gaat bijna geen rubriek voorbij of één van de twee zit wel in de prijzen.  Ditmaal sprong Emilie naar een top notering met BWP merrie Fragile van T Paradijs (v. Indoctro). In een foutloze rit van 56.29 seconden claimt het duo laatste podium plaats.

De vierde plaats ging naar de Brit Daniel Neilson en Cirrus (v. Casall). Het duo bleef in 56.87 seconden Marco Porro en de KPWNer Alvador Koningshoeve (v. Cantos) voor.

Kijk hier voor alle resultaten.