Gert Jan Bruggink en Harrie Smolders op drie en vier in Dortmund

Gert Jan Bruggink en Harrie Smolders op drie en vier in Dortmund
In Dortmund werd er vandaag afgetrapt met mooie resultaten voor onze Nederlandse ruiters. Zo werden er diverse 1m40 rubrieken op verschillende niveaus verreden deze ochtend. Daar zien we in de eenster voor de jonge paarden zowel Gert Jan Bruggink als Harrie Smolders terug in de top vijf.

De winst bleef in handen van de Duitser Lennert Hauschild die in het zadel van zijn Cartier P (v. Cadensky) naar een tijd wist te rijden van 32.02 seconden. Hij bleef zo voor op zijn landgenoot Harm Lahde die voor deze rubriek de zevenjarige Oak Grove's Laith (v. London) had gezadeld en de merrie in een tijd van 32.84 seconden naar de tweede plaats stuurde. Dan op een mooie derde plaats zien we Gert Jan Bruggink en de Zangersheide merrie Miss Felicia Z (v. Marome NW) die hier samen een tijd van 34.00 seconden wisten te noteren.

Op een vierde plaats volgt dan Harrie Smolders in het zadel van de Emerald dochter Empress EH Z die nog een foutloze ronde wisten te noteren in 36.30 seconden. De vijfde plaats ging naar de Japanner Tadahiro Hayashi en Calimero V (v. Congress 4) die met 1 strafpunt voor tijd in 38.11 seconden door de finish kwamen.

Harrie Smolders en Kevin Jochems


Eerder vanmorgen werd al ook al een 1m40 rubriek in de Medium Tour verreden op viersterren niveau. Daar zagen we Harrie Smolders aan het werk met Monaco met wie hij nog een twaalfde plaats neer wist te zetten in 51.31 seconden. Ook hier was er een Duitse overwinning, ditmaal voor Johannes Ehning met zijn Quintana Roo 2 (v. Quintero) met wie hij een tijd noteerde van 45.02 seconden.

Voor Kevin Jochems was er in de viersterren rubriek op een hoogte van 1m35 nog een tiende plaats met de KWPN-er Enjoy (v. Viceroy T). Het tweetal noteerde daarbij een tijd van 49.90 seconden.

 

Klik hier voor alle resultaten