Gerco Schröder en Debalia winnen Grote Prijs van Albergen

Gerco Schröder en Debalia winnen Grote Prijs van Albergen
Gerco Schröder was gisteren de grote winnaar op de terreinen van CSI Twente in Geesteren op het jaarlijkse concours van het Twentse Ros uit Albergen. De Glock ruiter sprong daar met zijn Glock's Debalia (v. Numero Uno) naar de overwinning in de Grote Prijs over 1.40m. Met Glock's Dobelensky (v. Cornet Obolensky) werd hij ook nog zesde.

Schröder had twee troeven in de barrage waar zich zeven combinaties voor wisten te plaatsen. Als eerste ging hij van start met de Cornet Obolensky-zoon die welliswaar geen fout maakte maar niet snel genoeg was voor de eindzege, het duo zou uiteindelijk zesde worden. Maar met Debalia benutte Schröder zijn tweede kans volop om naar de overwinning te springen.

“Winnen is altijd leuk. Voor de jonge paarden is het toch een soort Grand Prix en dan is het fijn als de tijd loont die je in hun opbouw steekt.” vertelt Gerco aan Hippisch Twente.

Daan van Geel met Djam was goed voor de tweede plek voor Lennard de Boer die met VDL Edgar M derde. De vierde en vijfde plaats waren voor Ben Schröder met Glock’s Champions Ludwig en Dominique Nijhof-Roelofsen met Dante.