Gerben Morsink nestelt zich tussen Luxemburgers op Z-tour

Gerben Morsink nestelt zich tussen Luxemburgers op Z-tour
Vandaag is de meerdere weken durende Z-tour op het domein van Zangersheide van start gegaan. En tijdens de 1.40m openingsrubriek weten de Nederlandse meteen te imponeren. De winst ging dan weliswaar naar de Luxemburgse amazone Charlotte Bettendorf. Maar Gerben Morsink en Siebe Kramer waren zeer dicht bij de overwinning.

n de rubriek direct op tijd  wist winnares Bettendorf  als enige onder de 55 seconden de finish wist te passeren.De amazone klokte met haar Selle Francais ruin Queltis (v. Helios de La Cour II) de waanzinnige tijd van 54.91 seconden.

Gerben Morsink en de Zangersheide gefokte hengst Cartaire Z (v. Carthago Z) kwamen bijna een seconden later over de eindstreep, Maar bleven wel op fraaie wijze Charlotte haar broer Victor voor, Die eiste de derde plaats op het podium en verwees met zijn rit van 55.74 seconden Sieber Kramer en de BWP ruin Icarus (v. Thunder van de Zuuthoeve) naar de vierde plaats Kramer had 56.36 seconden nodig met zijn BWP ruin om de finish te passeren.

Dirk Demeersman met de8-jarige Justice van het Reigershof (V. Clinton) een mooie snelle foutloze ronde van 57.08 seconden. Dat was goed genoeg voor een vijfde plaats.

Kijk hier voor alle resultaten.