Freek Vestjens grijpt Grand Prix winst in Tehran

Freek Vestjens  grijpt Grand Prix winst in Tehran
In Iran heeft de Nederlandse springruiter Freek Vestjens de 1.40m Grote Prijs op zijn naam geschreven. Samen met de BWP-hengst, Halantic A (v. Atlantic) snelde Vestjens naar de overwinning met ruim één seconde voorsprong.

Een totaal van 12 combinaties verschenen aan de start van de barrage van deze éénster Grote Prijs. In totaal slaagden er vijf duo's in om de barrage foutloos af te werken.

De Nederlandse springruiter, Freek Vestjens noteerde daarbij de snelste chrono in het zadel van de 9-jarige VDL Atlantic-zoon, Halantic A. De hengst werd gefokt door België's Karel Aerts en in het verleden nog uitgebracht door Patrik Spits.

Alireza Khosdel Pirbazari volgde op de tweede plaats met Gratinue (v. Grandino) onder het zadel. Landgenoot Maziar Jamshid Khani volgde op de derde plaats met de 11-jarige Zangersheide-ruin, DJ vd Kattevennen Z (v. Darco).

DJ werd gefokt in België door Leon Spronken en in het verleden uitgebracht door Sam Polleunis en Olivier Philippaerts. Nicola Philippaerts zijn voormalige H&M Quenzo de la Roque (v. Kannnan) sprong naar de vijfde plaats met Alireza Famil Bakthiari. Ook Bart Bles sprong in de prijzen.

Klik hier voor de resultaten