Frank Schuttert vijfde op Turnier der Sieger in Münster

Frank Schuttert vijfde op Turnier der Sieger in Münster
Gisteren stonden de eerste internationale springrubrieken op het programma tijdens Turnier der Sieger in Münster en Nederland doet meteen goed mee. In de 1.45 rubriek is het Frank Schuttert die het podium net mist en op de vijfde plaats eindigt.  Winst was er voor Christian Ahlmann met Barco.

Met GK Quentin (v. Quantum) zet Schuttert een fraaie ronde van 67.26 seconden neer. Daarmee komt hij niet in de buurt van de snelle rit in 62.77 seconden die Ahlmann op eigen bodem neerzet, maar handhaaft wel een mooie plaats in de top vijf.

De tweede plaats ging naar Lars Volmer die voor eigen publiek met Peppi N.W. (v. Pontifex) de Italiaan Andre Sakakini (H.W.’s Saskia) voor bleef.  ruim voor. Op de vierde plaats zien we de Ier Alex Duffy met Padinus-zoon Wrangler II.

Naast schuttert zetten Leopold van Asten (VDL Groep Beauty) en Wout-jan van der Schans (Aquila SFN) ook een nette foutloze rit neer, maar vielen niet in de prijzen.
In de hoofdrubriek van de dag waren de Duister niet te stoppen en eisten het volledige podium op, plus plaats vier tot en met negen.  Hans-Thörben Rüder won met Orlanda de 1.50 rubriek op tijd na een rit in 67.73 sec. Gevolgt door Jörne Sprehe die met Luna (v. L’Avian) Katrin Eckermann en Chamonix (v. Chacco-Blue) voorbljft.

Albert Zoer zeet voor Nederland de beste prestatie neer, met Cardoso (v. Lupicor) finisht hij op de twaalfde plaat. Zijn collega's Wout-Jan van der Schans, Leopold van Asten en Frank Schuttert noteren allemaal sprinfgouten.

Kijk hier voor alle resultaten.