Fine Fleur du Marais terug op vijfsterren niveau in Bazel

Fine Fleur du Marais terug op vijfsterren niveau in Bazel
De twaalfjarige BWP'er Fine Fleur de Marais maakt haar comeback op vijfsterren niveau. De merrie zal vandaag in Bazel aan het werk te zien zijn in de 1.50m proef. De Toulon-nakomeling verhuisde vorig jaar naar een nieuwe ruiter en deze bracht haar tot voor kort uit op twee en driesterren niveau. De laatste wedstrijd op het hoogste niveau waren de Olympische Spelen in Rio onder het zadel bij Casio Rivetti.

De Zwitser Walter Gabathuler kreeg de twaalfjarige schimmel in november op stal nadat Thomas Straumann haar aankocht. De reeds 62-jarige ruiter bracht Fine Fleur reeds uit op de wedstrijden in Oldenburg, Opglabbeek en Frankfurt en had eerder al aangegeven terug op het hoogste niveau te willen rijden in Bazel.

Walter Gabathuler keert zo na enkele jaren terug naar het hoogste niveau. De Zwitserse ruiter reed in 2009 voor het laatst op vijfsterren niveau en nam in de vorige eeuw ook deel aan de Olympische Spelen, de Wereldruiterspelen en verschillende Europese kampioenschappen.

Fine Fleur du Marais werd gefokt door Filip De Dycker in België. Walter Lelie verkocht de schimmelmerrie dan naar Stephex Stables, waar Eiken Sato in het zadel kroop en werd zo verder verkocht naar Oleksandr Onyshchenko.