Eric van der Vleuten zijn Wunchkind imponeert in LGCT Grote Prijs Cannes

Eric van der Vleuten zijn Wunchkind imponeert in LGCT Grote Prijs Cannes
De 1.60m Longines Global Champions Tour Grote Prijs in Cannes bleek een technisch parcours dat uiteindelijk slechts tien combinaties aan de start zag in de barrage. Alles was nog mogelijk met heel wat top combinaties aan de start.

Uiteindelijk slaagden vijf duo's in een foutloze tweede omloop. Daarbij noteerde Spanje's Sergio Alvarez Moya de snelste tijd in het zadel van de 12-jarige KWPN'er Arrayan (v. Baloubet du Rouet). Na een finish in 35,76 seconden keerde Moya huiswaarts met 99.000 euro prijzengeld. Frankrijk's Simon Delestre volgde op de tweede plaats met Hermes Ryan (v. Hugo Gesmeray).

Delestre zorgde voor een thuisprestatie in 36,70 seconden en ging zo Daniel Deusser vooraf. Samen met de 10-jarige BWP'er SX Hidalgo v. (v. Quadrillo) stopte Deusser de klok in 37,63 seconden.

De top vijf werd afgewerkt door Alberto Zorzo met MHS Going global (v. Quidam Junior I) en Eric van der Vleuten met Wundschkind 19 (v. Casal) op een respectievelijke vierde en vijfde plaats. Ook Harrie Smolders kwam aan de start in de tweede omloop. Samen met Emerald N.O.P. (v Diamant de Semilly) sprong hij drie palen tegen de grond, goed voor de tiende plaats.

Gerco Schröder versnelde de pas na één springfout in de basisomloop. Samen met de 14-jarige Glock's Cognac Champblanc strandde hij uiteindelijk op de elfde plaats als laatst geklasseerde in deze Grote Prijs.

KLIK HIER VOOR DE RESULTATEN