Eric van der Vleuten op stijlvolle wijze naar podium plaats bij de Peelbergen

Eric van der Vleuten op stijlvolle wijze naar podium plaats bij de Peelbergen
Eric van der Vleuten liet vanmorgen weer eens zien dat hij nog steeds snel kan rijden. In goed gezelschap achter Duitser Gerrit Nieberg sprong Van der Vleuten naar een zeer fraaie derde plaats in de CSI2* 1.35m rubriek.

In de rubriek over twee fasen ging Van der Vleuten als een ware stylist door het basis parcours met zijn Zangersheide merrie Quivive S Z (v. Quasimodo Z). Voor de tweede-fase zette hij een tandje bij om uiteindelijk net boven de 30 seconden over de eindstreep te komen.

Nieberg had met zijn vlotte Clarsisto 2 (v. Clarimo) iets meer het gaspedaal ingedrukt. Hij won de rubriek met zijn Holsteiner ruin na een foutloze rit in 29.73 seconden. Even leek het er nog op dat de Deen Mathias Norheden Johansen de Duitse veteraan ging kloppen met zijn merrie Walters Finale (v. Landos). Maar hij moest het na zijn rit in 29.77 seconden met een tweede plaats doen.

Julian de Boer sprong naar eveneens naar een mooie top 5 notering met Fernando V (v. Zapatero VDL).  Hij bleef was met de KWPN ruin één honderdsten sneller als de Italiaanse Silvia Bazzani  die met Debalia (v. Zürich) in 30.21 de finish passeerde.

In de andere piste waren het Lars Kersten en Madée Schuttenbeld die zich naar een podium plaats in de kwalificatie voor de Small Tour Finale . Tijdens de grote rubriek met over honderd starts ging de winst in het ene deel naar de in top vorm verkerende Annabel Schields. Het tweede deel waar de Nederlanders op het podium stond werd gewonnen door Guatamalees Yuval Kissilevich.

Kissilevich was met zijn KWPN merrie Wydney in 60.62 seconden de beste. Kersten volgde met zijn BWP'er op de tweede plaats na een foutloze rit in 61.31 seconden. Ook Schuttenbeld wist de lei schoon te houden met Dora de Ness (v. Nabab de Reve) in het parcours direct op tijd. Zij passeerde de eindstreep na een foutloze omloop van 63.42 seconden.

Shields  bleef in het eerste deel van de rubriek landgenoot Jonahthan Dixon voor. In 60.64 seconden snelde ze naar de overwinning met My Cassall, waarmee ze afgelopen weekend de CSI1* Grote Prijs won. Dixon volgde met zijn KWPN merrie in 60.94 seconden. De Belgische Jan Claeys maakte het podium compleet met zijn henst Blackmail JB (v. Berlin.

Kijk hier voor alle resultaten.