Eric Lamaze doet het opnieuw in Grote Prijs Calgary. "Het ideale moment om Fine Lady 5 haar pensioen te gunnen..."

Eric Lamaze doet het opnieuw in Grote Prijs Calgary. "Het ideale moment om Fine Lady 5 haar pensioen te gunnen..."
Vorige week won Eric Lamaze nog emotioneel de Grote Prijs in Calgary. Ook deze week overwon de voormalig Olympisch kampioen de Grand Prix van Spruce Meadows. Er kwamen 44 combinaties aan de start in deze Grote Prijs, zeven kwalificeerden zich voor de herkansing.

Maar liefst drie Olympische medaillewinnaars streden tegen elkaar in deze barrage. Steve Guerdat was de eerste aan de start. Samen met Venard de Cerisy (Open Up de Semilly) klokte de wereld nummer één en 2012 Olympisch kampioen, Guerdat, foutloos af in 38,68 seconden. Kent Farrington volgde maar wist de tijd net niet te verbeteren met zijn Nederlands gefokte Creedance (Lord Z). Met een tijd van 38,73 seconden, uiteindelijk goed voor de vierde plek.

Lamaze overwon uiteindelijk met zijn 16-jarige Fine Lady 5 (Forsyth). Het paar overwon met 2 honderdsten van een seconde verschil op Mario Deslaurier met Amsterdam 27. Guerdat volgde op de derde plaats voor Farrington.

"Het was een super spannende barrage," vertelt Lamaze nadien. "Iedereen kon gewonnen hebben, we zaten allemaal rond een tijd van 38 / 39 seconden. Gelukkig springt Fine Lady het mist hoog, net genoeg om het hout te laten liggen."

"Ze (Fine Lady 5, nvdr) is ondertussen 16 jaar oud. Als je haar zo ziet springen is het moeilijk in te beelden dat ze weldra op pensioen zal gaan. Ik wil met een goed resultaat afscheid nemen van de sport. Dit is dan wel misschien de uitgelezen kans."