Emotionele Eric Lamaze wint Grote Prijs Spruce Meadows. "Chacco Kid had de fighting spirit terwijl ik die kwijt ben..."

Emotionele Eric Lamaze wint Grote Prijs Spruce Meadows. "Chacco Kid had de fighting spirit terwijl ik die kwijt ben..."
In Calgary heeft de 51-jarige springruiter, Eric Lamaze op eigen terrein de CSI5* Grote Prijs op zijn naam geschreven. Samen met Chacco Kid overwon Lamaze het 1.60m parcours.




QUICK RESULTS
1. Eric Lamaze - Chacco Kid
2. Steve Guerdat - Bianca
3. Conor Swail - Koss van Heiste




"Wanneer je zelf niet de 'fighting spirit' hebt, doen ze het voor je, dit toont echt wat een teamwork onze sport is," vertelt Lamaze na zijn overwinning. "Dit toont dat Chacco Kid een wereldpaard is. Daarom zal ik deze overwinning voor altijd koesteren." besluit de 2008 Olympische kampioen na zijn overwinning.

Na een barrage met zeven overwon Lamaze met zijn Chacco Kid (Chacco-Blue). Als laatste ruiter aan de start probeerde Steve Guerdat de tijd van zijn goede vriend, Lamaze nog te verbeteren. In het zadel van Albfuehren's Bianca  (Balou du Rouet) leek Guerdat gebrand op de overwinning maar kon de tijd van Lamaze niet verbeteren. Het podium werd afgewerkt door Conor Swail met  de 9-jarige Koss van Heiste (Breemeersen Adorado).

Net buiten het podium strandde Beezie Madden met Coach op de vierde plaats. De Amerikaanse stopte de klok in 44,62 seconden maar sprong daarbij de laatste Rolex hindernis tegen de vlakte.

Uitslag