Emmelie Melssen en Gerco Schröder in de prijzen in Oliva

Emmelie Melssen en Gerco Schröder in de prijzen in Oliva
De springtoer in het Spaanse Oliva ging ook deze week verder met heel wat combinaties aan de start.

In de rubriek voor zesjarigen was de overwinning weggelegd voor de Deense springruiter Christoffer Lindenberg met Toulon's Stern Dei Folletti (Toulon x Caspar). De combinatie kruiste de eindmeet in 37,14 seconden in de tweede ronde.

James Wilson en de KWPN'er Gossip S.A. (Vingino x Germus R) volgde op de tweede plaats in een foutloze ronde in 37,35 seconden. Tony French en Finnisk Castor (Yeats x Castor) strandde op de derde plaats.

Na een overtuigend Deens-Brits podium volgde de Duitse Katrin Eckermann op de vierde plaats met de Conthargos-dochter, Clara P.
De Nederlandse Emmelie Melssen vervolledigde de top vijf op de rug van de KWPN'er Goodbye (Eldorado van de Zeshoek x Amulet).

Gelijktijdig reden de internationale 2*-ruiters de 1.30m proef. Daarin waren het de Britten die de proef domineerden. Maisie Drea en Okehurst Abbervail (Cordoba VDL x Chair Lift) greep de winst na een foutloze omloop in 61,28 seconden. De combinatie bleef zo nipt voor op Louise Whitaker met Cuata (Tjungske x Iroko). Whitaker kruiste de eindmeet in 61,71 seconden.

Jörg Oppermann en Eckhart 2 (v. Casiro) volgde op de derde plaats met 63,21 seconden. Opnieuw strandde een Nederlander in de top vijf. De Zweedse Isabell bengtsson en de BWP-ruin, Fernando (v. Triomphe de Muze) strandde net buiten het podium op de vierde plaats.
Olympisch ruiter, Gerco Schröder volgde voor Nederland op de vijfde stek met Glock's Debalia (v. Numero Uno).

KLIK HIER VOOR DE UITSLAG